Publicul bucureștean este așteptat în număr cât mai mare pentru a sărbători, de ziua lui Munteanu, facerea de bine. Și pentru a susține prin participarea la festival construirea primului teatru din istoria României exclusiv din donații – Grivița 53.
Festivalul caritabil anual „Munteanu Fest” a ajuns la cea de-a opta ediție. Ca în fiecare an de la înființare, Bogdan Munteanu invită cunoscuții, prietenii, curioșii, oamenii inimoși sau pasionații de artă de ziua lui la o petrecere memorabilă, iar împreună să susțină o cauză nobilă: proiectul Grivița 53. Toate acestea la Expirat Halele Carol, pe data de 15 octombrie.
Acestui demers i s-au alăturat artiștii Ana Coman, D-L Goe, Prima Dragoste, Andra Andriucă și Marinov care vor susține pro bono momente artistice în cadrul festivalului.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
10 decembrie: Future Energy Europe Summit, Ediția a IV-a
17 decembrie - Gala Club Antreprenor, Ediția a XVII-a
19 decembrie - Viitorul asigurărilor în domeniul transporturilor, expedițiilor și logisticii
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Bogdan a transformat ideea de festival (creată de prietenii lui în 2016, ca un cadou inspirat) într-un proiect anual care susține diverse cauze.
Anul acesta, festivalul este menit să strângă fonduri pentru Grivița 53, o inițiativă artistică unică, cu scopul de a construi primul teatru din istoria României exclusiv din donații. Cum vor face asta? Cărămidă cu cărămidă! De 78 de ani nu s-a construit nici un teatru din inițiativă privată. În 1946 inginerului constructor Liviu Ciulei, a construit din banii familiei un teatru pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei. Grivița 53 este o continuare. Este o inițiativă a comunități, un exemplu unic, concret, ce va inspira generațiile următoare.
„Am vândut casa bunicii mele și cu banii câștigați am cumpărat terenul pe care construim. Apoi am înființat Asociația Culturală Grivița 53 pentru a da șansa tuturor celor care se regăsesc în acest vis, să devină ctitori alături de mine. Prin statutul ONG-ului, destinația culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată. Ne definim prin ceea ce facem și prin ceea ce lăsăm în urma noastră. Acest spațiu este moștenirea pe care împreună o lăsăm Bucureștiului. Eu am avut inițiativa… dar fiecare dintre voi poate duce la bun sfârșit acest demers.”, a declarat Chris Simion-Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.
Biletele pentru eveniment se pot achiziționa prin rețeaua iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/site/event/102125/
Acestea sunt disponibile pe mai multe categorii de prețuri:
- Un spectacol de teatru: 50 lei
- O piatră de temelie: 75 lei
- Consumator de artă: 100 lei
- Iubitor de teatru: 150 lei
- Cărămida Grivița 53*: 300 lei
* Cărămida va putea fi primită fizic în seara evenimentului și va avea numele gravat pe ea.
Un bilet cumpărat reprezintă accesul la festival, dar și o donație pentru Asociația Culturală Grivița 53.
Toate încasările în urma evenimentului vor fi donate pentru campania Grivița 53: www.grivita53.ro
Mai multe detalii pot fi găsite și pe pagina dedicată de eveniment: https://www.facebook.com/events/1048269776802509/
Festivalul caritabil este organizat de Munteanu Events și povestit de RFI România.
Prieteni și Susținători: Art Safari, Asociația A.R.T. Fusion, BandBook, Bucharest Feminist Film Festival, Cartierul Creativ, Cărturești, Cinemascop, CityFemme, CriticEyez, Daily Magazine, Diploma Show, DokStation, e-femeia.ro, Eforie Colorat, Expirat Halele Carol, forumul cultural austriac, Fundația Calea Victoriei, Gen, Știri, Happ.ro, iabilet.ro, IQads, J’ai Bistrot București, Kudika, Observator Cultural, One Night Gallery, OneDay, PRwave, Revista Atelierul, Rock Monsters Romania, Romanian Design Week, Săfițicuminți, Spotmedia, Street Delivery, The Fresh, The Institute, The Interwission, Undercloud – Festival de teatru independent, Utopia Balcanica, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.
Despre Munteanu Events
Organizator & promoter de evenimente din anul 2015.
Despre Grivița 53
Este mai mult decât un spațiu cultural, este un spirit al unei generații. Se definește prin ceea ce face și prin ceea ce lasă în urma sa. Acest spațiu cultural va rămâne moștenire Bucureștiului. Poți face parte din această poveste. Crezul său: To build or not to be.